maanantai 23. marraskuuta 2015

Lunta, lunta ja lunta.


Perjantai yöllä se sitten tapahtui, nimittäin talvi tuli paksujen lumikinoksien kera. Lauantai aamuna näky oli valkea ja valoisa, puiden oksien notkuessa lumesta. Pitihän tästä lumimaisemasta nyt ottaa kuvia todistusaineistoksi, kun jo tiistaiksi on taas luvattu plus-asteita ja lumet suurella todennäköisyydellä sulavat viikon aikana.

Pikkusyreeni sai koristevalojen lisäksi lumipeitteen niskaansa.


Koristeomenapuu sai myös lunta koristamaan oksistoaan. Sillä on pikkuruiset omenatkin oksissaan edelleen kiinni ja ne koristaneen niitä kevääseen saakka, jos eivät linnut niitä innostu popsimaan.

Marjasinikuusama on hyvien marjojensa lisäksi myös koristeellisen pyöreän muotonsa ansiosta hieno koristepensaanakin.


Valkeasta lumesta erottuvat hienosti lähimetsikön haapojen kirkkaan keltaiset keltajäkäläiset rungot.



Tulin myös hankkineeksi alkavan joulunajan kunniaksi pari sinistä hyasinttia koristamaan lasitettua terassia. 
On tästä lauhasta loppusyksyn/alkutalven säästä jotain iloakin, nimittäin lasitetulle terassille voi hankkia kylmänkestäviä kukkia, itse olen hankkinut sinisiä hyasintteja myös jouluruusun olen ajatellut hankkia. Viileässä hyasintin ja muidenkin kylmänkestävien kukkien kukkavarret kehittyvät paljon hitaammin ja niiden kehityksestä kukkivaksi sekä niiden kukinnasta ehtii nauttia paljon kauemmin kuin kuivissa ja lämpimissä sisätiloissa, myös hieman hajuherkille ihmisille sisätiloissa hyasintti voisi aiheuttaa päänsärkyä.

Ensi yöksi on kuitenkin luvattu sen verran kovaa pakkasta, että uskon ettei lasitettu parvekkeenikaan eristäsi sitä, joten nostan hyasintit yöksi sisälle, huomenna kun lämpötila on taas plussan (tai korkeintaan muutaman miinus asteen) puolella, hyasintit pääsevät takaisin lasiterassille hitaasti nautiskellen kehittämään kukintaansa.

3 kommenttia:

  1. Tekin olette saaneet jo lunta. Meillä on jo täysi talvi, lunta on tullut runsaasti viime päivinä. Tosin nyt on luvattu lämpimämpää joten saas nähdä pysyykö lumi. Hieno tuo pikkusyreeni.

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosi hienolta, varsinkin valaistu puu !

    VastaaPoista
  3. Onpa ihana tuo pikkusyreeni lumen peitossa, vau! :)

    VastaaPoista