torstai 14. tammikuuta 2016

Vuoden ensimmäiset siementilaukset ovat saapuneet

Puutarhaa ja kasvihuonetta talviasuissaan.
Kasvihuone toimii talvella puutarhavarastona, mikä selittää tavarat sen sisällä.
Kasvarin ovi on auki, koska kuvaa otettaessa pakkasta oli lähes -30 astetta ja kasvari oli "pakkas-desinfioitumassa".

Vuoden ensimmäiset siementilaukset on vastaanotettu. Siemeniä ostin parista paikasta. Vuoden ensimmäinen tilaus meni Impectalle, jonka verkkosivuilta ostin muutamaakin erinlaisen tomaatin siemeniä sekä pensaskärhön ja pikkutöyhtöangervon siemeniä. Ensi kertaa innostuin tilaamaan Impectalta siemeniä, kun huomasin sen verkkosivujen runsaan siemenvalikoiman ja vieläpä suhteellisen edulliset hinnat vrt. esim. moniin suomalaisiin siemenverkkokauppoihin (hinta oli Impectalla n. 2 euroa halvempi per siemenpussi, sekä toimituskin oli halvempi)
100% outdoor- blogin Katilta sain myös vinkin eräästä huutonetissä itsekerättyjä perennansiemeniä myyvästä henkilöstä ja kyllähän hänelle muutamasta perennansiemenpussista tilaus lähti.

Impectalta tilattuja siemeniä: pensaskärhö, pikkutöyhtöangervo sekä tomaatit "Green envy", "Sungold", viinimarjatomaatti ja "Black cherry".

Nyt siemenet ovat saapuneet ja ne odottavat valon lisääntymistä kevään kylvöjä varten. Perennat kylvän maaliskuun tienoilla sisälle pariksi viikoksi, sitten vien ne kasvihuoneeseen kylmäkäsittelyyn ja ne saavat sitten itää pihalla luonnollisesti kevään edetessä. Tomaattien kanssa pitää myös malttaa mieli maaliskuulle, että valoa alkaisi riittämään niiden taimikasvatukseen ja etteivät ne kasvaisi sisällä liian isoiksi hujopeiksi ennen kasvihuoneeseen istutusta.

Hyvää loppuviikkoa kaikille.

8 kommenttia:

 1. Hieno juttu! Kiva odottaa siemenkylvöjä ja kevään tuloa.

  VastaaPoista
 2. Tänne tuli kanssa Impectan tilaus tänään. Samoin, maaliskuuta odotellessa... :)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiinnolla seuraan, mitä mukavaa siemenistä kasvaa. Itse olen niin laiska tuossa harrastuksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikista ei taida olla siemenestä kasvattajaksi. Taimiakin saa sen verran edullisesti ja helpostikin puutarhamyymälöistä, ettei tadoudellinen puoli ole minullakaan se ensimmäinen motiivi taimikasvatuksessa vaan kevään odottaminen sekä mullan ja siemenien kanssa touhuilu ennen kuin pääsee puutarhaan hommiin.

   Poista
 4. Minulla oli vuosi sitten tuota Sungold-tomaattia. Hyvin itivät ja kasvoivatkin, vaikka kevät oli aika haasteellinen. Black Cherryt näyttävät upeilta. Kerro sitten maistuvatko ne hyvältä! :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sungold mielestäni paras herkkuttelutomaatti makeutensa ansiosta. Lupaan kertoa kokemuksia Black Cherrystä kunhan vain suinkin sitä pääsen maistamaan (taitaa mennä heinä-elokuulle);)
   Mukavaa viikonloppua myös sinulle.

   Poista