tiistai 13. lokakuuta 2015

Puut ja pensaat verkotettu ja sisällä kukkii

Sain toissapäivänä ja eilen laitettua verkot hedelmäpuille, pensasmustikoille ja muille nököhampailta suojattaville kasveille. Nyt onkin puutarha laitettu talviteloille ja voin siirtyä hyvillä mielin sisätiloihin suunnittelemaan tulevan kevään kasvatuksia ja tulevaa kasvukautta uusine projekteineen.

Karhunvatut verkon suojissa

Väsäilin yhtenä päivänä uuden pensasmustikkamaan suojaksi puusta ja verkosta suojarakennelman. Ajattelin pitää tätä ympäri vuoden pensasmustikoiden päällä niin eivät jänikset kuin linnutkaan pääse syömään mustikoiden versoja ja mustikoita.

Pensasmustikka "Patriot" 

Nämä oudon näköiset hobitit ovat "kierrätysverkko"-suojauksen läpikäyneitä pensasmustikoita, niiden suojuksena käytin varaston siivouksen yhteydessä löytyneitä maton liukumisen esto -verkkoja. Nämä pensasmustikat sijaitsevat toisella puolella pihaa kuin uusi pensasmustikkamaa.

Sisällä kukkivat siniset saintpauliat eli paavalinkukat

Vasemmalla isommassa ruukussa olevan paavalinkukan olen muutamia vuosia sitten ostanut kaupasta, oikealla pienemmissä ruukuissa olevat taimet ovat itse n. vuosi sitten lisättyjä ja ne kukkivat jo nyt.

Tässä on lähes koko tämän vuoden chilisato, keräsin ne lasiterassilta, viileän kesän kovin kohtelemista chileistä. Chilit pitäisivät olla Aji Cristalia, mutta en tiedä onko kasvattajalla mennyt nimilaput tai siemenet sekaisin, kun ne näyttävät niin erilaisilta kuin pari vuotta sitten kasvattamani oranssit pitkulaiset Aji Cristalit. Sain niiden taimet keväällä eräältä kotipuutarhurilta.


Näiden lisäksi olen saanut kymmenisen chiliä multasormesta kesällä hankkimastani cheyennestä, joka osoittautui erittäin kompakti -ja hyvä kasvuiseksi, yritänkin talvettaa sen varaston ikkunalla +12 asteessa. Jalapeno ei tänä vuonna ehtinyt kypsyttää yhden yhtä raakiletta, sekin päätyi Cheynnen kaveriksi varaston ikkunalle, jos se siellä saisi kypsytettyä muutamat raakileensa.

Palavanrakkauden siemenkotia perennapenkissä, mielestäni aika koristeellisia.

8 kommenttia:

 1. Voihan mustikka....minunkin täytyy väsätä jotain suojaa mustikoilleni:/

  VastaaPoista
 2. Joo, mustikat kyllä kannattaa suojata, sen verran hyvin kelpaavat versot jäniksille.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on suojat mustikkamaan päällä tai ympärillä oikeastaan kesät talvet. Rusakot jäävät nuoleskelemaan huuliaan aidan taa :O

  VastaaPoista
 4. Hyvä niin, eiköhän ne löydä ruokaa luonnostakin ja meidän pensaamme ja puumme säästyvät turhilta parturoinneilta.

  VastaaPoista
 5. Ihanannäköiset chilit! Meillä on aidattu koko piha ja vielä porttikin, joten puput pysyvät poissa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi olisi itsekin aidata koko piha, ei tarvitsisi joka syksy uudestaan viritellä verkkoja hedelmäpuille ja muille jäniksiltä suojattaville kasveille.

   Poista
 6. Kiva kun olet aloittanut bloggauksen. Löysin blogisi Huiskulan kautta ja liityinkin saman tien seuraajaksi. Tervetuloa myös minun blogini lukijaksi; minulla on tavallinen omakotitalon puutarha Pohjois-Karjalassa. http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi Anneli! Pitääkin vierailla blogissasi, kiitos vinkistä.

   Poista