tiistai 25. heinäkuuta 2017

Ruusut ja pionit


Viime postauksessa jo lupailin kuvia puutarhani ruusujen kukinnasta. Tässä tulee ja vielä extran, eli pionien, kanssa. Olkaa hyvät! ;)

Suviruusun kukinta oli tänä kesänä runsaampi kuin vuosiin. Nyt sen loisto on jo kuihtunut. Teresanruusunkin kukintahuippu on jo ohitettu. Onneksi se tekee jokusia kukintoja syyspakkasiin saakka.

suviruusu









teresanruusu





valamonruusu

tarhakurtturuusu

Punalehtiruusun yksinkertaista kauneutta

Uusin ruusuhankinta ranskanruusu 'Merveille'.
Upea tumman lila väri!

Pionit aloittivat kukinnan viime viikolla. Nyt puutarhassa saa ihailla melkein vauvan pään kokoisia kermakakuilta näyttäviä kukkapalleroita. Ai että tykkään! (vaikka näiden takia saan stressata mahdollisista sateista...)

'Bowl of Beauty'



'Coral Charm'



Nimi hukassa. Olisiko 'Inspecteur Lavergne'?




'Duchesse de Nemours'?





Löytöpioni (taitaa olla 'Sarah Bernhardt')









Vielä on pionikukintaa tulossa

Hyvät viikon jatkot itse kullekin. Onko teillä jo pionien kukinta hiipunut vai löytyykö puutarhastasi näitä puutarhan kuninkaallisia? Tuntui, että tänä vuonna sai odottaa pionien kukintaa todella kauan. Onneksi nyt niitä saa ihailla. Vähän viileämmät päivät ovat nyt kivoja, kun kukinta kestää pidempään. Viikon lopuksi on tosin lupailtu helteitä! 😬

33 kommenttia:

  1. Täällä pionit alkavat olla ohi, "kiitos" runsaiden sateiden. Osa nupuista pilaantui ennen avautumista. Pionien kanssa on aina niin säiden armoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi että sade verotti pioniesi kukintaa. Sellaista se on pionien kanssa. Onneksi puutarhassa on paljon säänkestäviä kukkijoita. :)

      Poista
  2. Upeaa ruusu- ja pionikukintaa pihallasi! Muhkeita molemmat :D Meillä pionien kukinta on loppusuoralla ja satoi melkein koko ajan, ruusuja minulla on aika vähän, vielä kukintaa riittää. 'Poppius' kukki jo juhannuksena, juhannusruusun viimeinen oksa kukassa...onneksi muita kukkijoita availee nuppujansa.

    Hellettä täälläkin odotellaan, sadetta riittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Saila! Onneksi on vielä paljon kasveja tulossa kukkaan: liljat, daaliat sekä loisto- ja viinikärhöt ym.
      Helteet on toisaalta ihan kivaa vaihtelua sateelle ja viileydelle, joita viime aikoina on ollut ihan riittämiin.

      Poista
  3. Ihanat ruusut ja pionit kukoistaa

    VastaaPoista
  4. Upeaa tosiaan, varmasti myös ihanaa tuoksua! Viimeiset pionin nuppuset ovat avautumassa, sade piiskasi ensimmäisen suurkukinnan heti, mutta viileät ilmat auttoivat ja kukkaset kestivät yllättävän kauan. Olipa ihana pionikesä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksu on myös mukava lisä upeisiin kukkiin. Harmi, että sinulla sade vei pionikukintaa. :( Onneksi on tosiaan ollut vähän viileämpää, niin kukinta kestää niillä pidempään. :)

      Poista
  5. Suviruusu ja kumppanit - voi mitä ihanuutta. Meilläkin Suviruusu ja Valamo kukkivat ylettömän runsaasti. Nyt yrittää Mustialan ruusu avata nuppujaan, mutta sade on koko ajan kiusana.

    Kyllä pionit kukkivat ihan ajallaan ja kukinta meni ohi aika nopeasti juuri tuon sateen vuoksi - kukat ruskistuivat osin jo nuppuina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, että sinun ruusu- ja pioniloistoasi sateet sabotoivat. :( Sellaista se on noiden röyhelökukkien kanssa. Onneksi puutarhassa on paljon sateenkestäviä kukkijoita. :)

      Poista
  6. Voi miten upeita kuvia ja niin kaunis tuo ruusu♥ Ihanaa kesäpäivää sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päden paja! Hyvää kesäpäivää sinullekin.

      Poista
  7. Ooh mikä postaus! Kukkatykitystä alusta loppuun :) Upeita ruusuja ja pioneja. Meillä on pionien kukinta jo ohi, tosin pionit ovat vielä pieniä eikä kukinta ollut siten läheskään näin runsasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Piparminttu. Suurin osa minunkin pioneistani ovat viime vuosina tai tänä vuonna istutettuja, joten tulevaisuudessa kukkarunsaus toivottavasti lisääntyy. :)

      Poista
  8. Oi oi miten upeaa kukintaa. Piti katsoa kuvat useammankin kerran, aivan upeita pioneja ja ruusuja. Ja niin kauniit värit. - Hyvää loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anneli! Kyllä noista upeuksista on itsekin niin tyytyväinen. :) Mukavaa loppuviikkoa sinullekin. :)

      Poista
  9. Kyllä minun pionit on jo kukkineet muutama nuppu taitaa olla. Mutta sinulla on ihanat päivät edessä niitä ihaillessa. Hyvää loppuviikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi täällä ei helteitä ole ollut (eikä ole tulossakaan), niin kukinnasta saa nauttia mukavan pitkään. Mukavat loppuviikot sinullekin. :)

      Poista
  10. Upeat ruusut ja pionit! Täälläkin pionien kukinta alkaa olla parhaimmillaan. Kesäistä loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiiu! Toivotaan hyviä, pilvipoutaisia päiviä niin saadaan nauttia pionien kukinnoista mahdollisimman kauan. :)

      Poista
  11. Ihanan hempeä tuo suviruusu ja punalehtiruusussa on aivan omanlaistaan kauneutta. Omat pionit ovat jo kukkineet tälle vuodelle. Ensi vuonna taas uudestaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokainen ruusu on omalla tavallaan upea. Vaikea on valita lemppariaan kaikista pensasruusuista. Muovimaisiin jaloruusuihin en ole kallellaan.

      Poista
  12. Ihanaa kukintaa!!!! Täällä pioni on jo lopettanut kukintansa, eivätkä ruusut ole aloittaneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kaupunkilaistyttö. Niin minustakin. ;) Toivottavasti sinun ruusuloistosi pian alkaisi.

      Poista
  13. Vielä löytyy pioninkukkia, nuppujakin. Eivätkä ne ole vielä kovin kauaan kukkineetkaan.
    Ruusutkin alkavat olla hyvässä kukassa.
    On ne vaan ihania, molemmat:)

    VastaaPoista
  14. On Sinulla ruusuja! Ja pionien kukinta on myös upeaa.
    Meidän pionit ovat jo lakastuneet, mutta ruusuista saa onneksi vielä nauttia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on nyt pioniloisto ohi. Jotkin ruusut vielä jaksavat tehtailla uusia kukkia. Liljat vasta aloittelevat, joten kukkatykitystä on vielä luvassa. :)

      Poista
  15. Upeat ruusukuvat! Suviruusu kukkiessaan on kyllä tosi komea näky isona. Meilläpäin olen nähnyt niitä muutamalla vanhalla pihalla eli ovat olleet leveitä ja korkeita... täynnä kukkia.

    VastaaPoista
  16. Kauniita ruusuja, Merveille ruusun väri huikea. Hienot kuvat pioneista!

    VastaaPoista