tiistai 29. joulukuuta 2015

Monikukkainen hyasintti vs. tavallinen hyasintti


Monikukkainen hyasinttini aukaisi siniset kukkanuppunsa muutama päivä sitten. Täytyy myöntää että jos pitäisi valita tämän ja tavallisen hyasintin "patukka"-kukinnon välillä, valitsisin kyllä tämän. Monikukkaisen hyasintin kukkavarsien runsaus sekä sen sirommat kukinnot näyttävät mielestäni luonnollisemmilta, mikä on mieleeni. Monikukallisen hyasintin hinta on vähän korkeampi verrattuna tavallisiin, hinta oli muistaakseni n. 3/kpl, mutta hinta kyllä korvautuu kukkavarsien määrän myötä.

Tämän hyasintin kukinnot ovat kaikki todellakin  kasvaneet vain yhdestä isosta jakautuneesta sipulista.

Monikukallisen hyasinttini kukat tuntuvat olevan paljon miedomman tuoksuisia. En tiedä onko tämä yleistä kaikilla monikukallisilla hyasinteilla vai sattuiko minulle vain jostain syystä paljon miedomman tuoksuinen yksilö. Tuoksuvuudesta verrattuna tavallisiin en siis sen kummemmin tiedä, koska tämä on ensimmäinen monikukallinen hyasinttini, mutta toivottavasti ei viimeinen.

On nämä tavallisetkin hyasintit hienoja

Harmillisen vähän näitä monikukallisia hyasintteja kuitenkin näkyy olevan myynnissä verrattuna tavallisiin ja toivoisin niiden myynnin lisääntyvän.

6 kommenttia:

 1. Monivanaiset hyasintit ovat todella sieviä!
  Tosin yksivanainen on tanakka ja tuuhea!
  Molemmat kauniita ja tuoksuvia ihanuuksia!

  Leppoisaa loppuvuotta ja upeaa uutta vuotta täältä Mantelilaakson auringosta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Hyvää loppuvuotta ja uutta vuotta myös sinulle.

  VastaaPoista
 3. Nättejä ovat molemmat, mutta täytynee perehtyä tuohon monivanaiseen, silläkin varmasti on istutuksissa paikkansa, uskon niin! Tänä vuonna meillä ei ollut kuin yksi hyasintti-istutus ja kieloja sekä vanha joulutähti, ne riittivät hyvin. Hyasintti oli voimakkaan violettinen, varsinainen löytö joulukukkakaupassa, se oli vaaleampi kuin Woodstock, toisaalta mahdollisesti oli Woodstock mutta vaalea versio koska kasvoi ruukussa...no kikkailua...en oikeasti tiedä lajiketta, ihana oli kuitenkin ja tuoksui!

  Oikein iloista ja touhukasta Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon Woodstock hyasinttiin en ole koskaan törmännytkään. Varmasti oli hienon värinen ja vaihtelua perus vaalenpunaisiin, valkoisiin ja sinisiin hyasintteihin.
   Hyvää uutta vuotta myös sinulle.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista