maanantai 21. joulukuuta 2015

Monikukkainen hyasintti ja muut joulukukat


Näin talvisin, kun puutarhassa ei voi oikein tehdä mitään, sitä tulee helposti hankkineeksi sisälle jotain kasvateltavaa. Varsinkin näin joulunaikaan. Ihan ilman kun ei mullan kanssa läträämistä voi talvellakaan olla. Kaupasta löytyi hauska monikukkainen hyasintti. Siitä sitten väsäilin sammalen ja jäkälän kanssa tuollaisen yllä näkyvän istutelman.

Jouluruususta avautuu koko ajan vain lisää kukkia

Tällaisilta näyttivät itsenäisyyspäivän hyasintit vielä viikko sitten. Nyt ne ovatkin jo lähes lakastuneet.

Tämä hyasintti puolestaa unelmoi selvästi contortionistin ammatista. Tiedä vaikka saisi "päänsä" taivutettua maahan asti vielä joku päivä, kun oikein kovaa harjoittelee venymistä.

8 kommenttia:

 1. Joulukukat ovat kauniita. Hyasinttien oikea ajoitus on hauskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, eikä joulu tunnu joululta ilman joulukukkia.

   Poista
 2. Hyasintit kuuluvat ehdottomasti jouluun ja kevääseen. Kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuuluvat. Keväisin keltaiset hyasintit ovat suosikkejani. Näin talvella suosin eniten sinisiä, vaikka ne tuoksuvatkin ehkä liian voimakkaasti jonkun nenään.

   Poista
 3. Kauniita kukkia. Tuo ensimmäinen asetelma on kaunis.

  VastaaPoista
 4. Minäkin ostin eilen monikukkaisen hyasintin ensimmäistä kertaa elämässäni, ja ostin vielä tavallisiakin lisäksi. Hyasintti on minun lempijoulukukkani.

  VastaaPoista
 5. Joo, ei minullakaan ole ollut tätä ennen monikukallista hyasinttia. Niitä on aika harvoin näkynyt olevan myynnissä tai ainakaan itse en ole niitä kovin usein nähnyt kaupoissa myytävän.
  Hyvää jouluviikkoa sinulle.

  VastaaPoista