torstai 28. tammikuuta 2016

Vielä vähän kesäkuvia

Olen kyllä tänä talvena jo muutamassakin postauksessa laittanut kesäkuvia, mutta tänään innostuin selailemaan kuva-arkistoistani viime vuosien keväiden sekä kesien puutarhakuvia, niin että ajattelin laittaa muutaman kuvan tänne blogiinkin piristykseksi ja myös muistutukseksi siitä, että kyllä se kevät ja kesä sieltä kohta tulee. Täällä ainakin viime päivinä on räystäiltä vesi tippunut ja tänään on koko päivän satanut räntää.

Eikä aikaakaan (pari kuukautta), kun taas ensimmäiset kevätkurjenmiekat avaavat nuppunsa ensimäisten kevätkukkijoiden joukossa.

Keväällä kukkivat myös esikot.

Lammessa kukkii vaaleanpunainen lumme.

Tomaatit kukkivat ja kehittävät raakileitaan kasvihuoneessa.

Kypsyviä ja kypsiä tomaatteja syötäväksi.

Näin upeasti punaiset liljani kukkivat vielä toissakesänä. Viimekesänä punaisen liljan kukinnot pilaantuivat lähes kokonaan kostean sään aiheuttaman homeen takia.

Ukonhattu kukkii ja kultapallo kurottelee taivaisiin.

Puutarhassani on myös käynyt vieraita viime vuosina. Tässä kuvia muutamista vieraista.

Hellepäivien sattuessa on sammakon mukava pulahtaa lampeen vilvoittelemaan.

Tämä kaveri löytyi etupihan laatoitukselta, suursukeltajaksi sitä epäilen.

Tämä kaveri puolestaan on jokavuotinen vakiovieras puutarhassani, vaikka ei oma kissani (vaan naapurin) olekaan.

Hyvää viikon jatkoa ja kevään odotusta kaikille.

25 kommenttia:

 1. Onpa suloinen kissa :-)
  Aah ihania kevätkukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on minunkin mielestäni suloinen kissakaveri ja niin seurallinen, vaikka vieras sille olenkin (tai no naapuri).

   Poista
 2. Ihanaa kasviterapiaa tämän vesisateen keskelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät, kyllä se minuakin helpotti räntäsateen keskellä.

   Poista
 3. Kylläpäs on ihanan kesäisiä kuvia. Ikävä tulee kevättä, mutta onneksi siihen suuntaan ollaan menossa. Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 4. Onneksi kevättä kohti mennään koko ajan vauhdilla! Nuo kevätkurjenmiekat ovat niin söpöjä ja mukavia siitäkin, kun kukkivat aikaisin. Esikoista pidän erityisesti ja olen niitä haalinutkin puutarhaani. Hieman jännittää kasvien puolesta nämä oudot säät, lieneekö mikään hengissä =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkurjenmiekat ovat yksiä lempikevätsipulikukista, ne ovat niin hauskan näköisiä, kun pienenstä sipulin piipasta aukeaa suht iso kukka. Esikoita ei voi olla keväällä liikaa.
   Itseänikin on kyllä alkanut jännittämään kuinka kasvit ovat talvesta selvinneet, sen näkee sitten keväällä, mutta toivottavasti hyvin.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Sammakot ovat kivoja kurnuttajia puutarhassa. Ne myös pitävät puutarhan etanakannan edes vähäsen suppeampana, ainakin haluan uskoa niin.

   Poista
 6. Ihania kesäkuvia! Ei niitä voi olla talvella liikaa. :)
  Täällä oli tänään hieno ilma, plusasteita ja aurinkoakin, aivan kuin maaliskuussa, vaikka kevät oikeasti on vielä kaukana.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut tänään vähän liiankin märkää, mutta huomiseksi on onneksi luvattu hieman pakkasta eli vähän kuivempaa.
   Hyvää viikonlopun jatkoa myös sinulle.

   Poista
 7. Kaunis kissa. Nyt onkin hyvä aika selata kesäkuvia ja herätellä näin mieltä talvihorroksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieli on itselläni herännyt talvihorroksesta kevääseen jo tammikuun alussa, mutta kyllä nämä kesäkuvat silti innostavat uuden puutarhakauden suunnitteluun.

   Poista
 8. Ihana sammakko! ♥ Sammakot ovat minusta jotenkin niin sympaattisia! :)

  VastaaPoista
 9. Noi Kevät kurjenmiekat oli ihania. Ja tietty killi myös. Saa nähdä miten paljon tulee vahinkoa puutarhaan kun satoi vettä ja siten pakastu kovasti. Yllätyksiä ehkä odotettavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jännityksellä odotetaan kevättä, että näkee miten kasvit ovat selvinneet talvesta. Toivottavasti kuitenkin ei kovin moni olisi henkeään heittänyt.

   Poista
 10. Minäkin viime syksynä istutin noita kevätkurjenmiekkoja ja nyt vähän jännitän sitä, että miten ne pärjäävät siinä paikassa jonne tunkaisin ne. Millaisessa paikassa ne sinulla on? Luin että ne eivät tykkäisi kesämärkyydestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulikukista eivät oikein mitkään taida pitää talvimärkyydestä, toiset kestävät sitä paremmin toiset huonommin.
   Kevätkurjenmiekkani ovat auringoisessa paikassa, hiekansekaisessa multamaassa. Tein pari vuotta sitten syksyllä ihan erillisen sipulikukkapenkin, jonka maahan sekoitin runsaasti hiekkaa ja lecasoraa ilmavuuden lisäämiseksi. Pari vuotta ovat erilaiset sipulikukat sieltä hyvin nousseet, mutta olenkin suojaillut niitä havuilla ja talvisuojaturpeella (estää talvimärkyyttä). Eivät ne (välttämättä) näin kovaa hyysäämistä tarvitsisi, mutta haluan, että ne voisivat mahdollisimman hyvin.
   Toivottavasti kevätkurjenmiekkasi lähtevät keväällä hyvään kasvuun ja kukkivat.

   Poista