sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Kesäkukkia pistokkaista ja tulppuja


Tulipa tuossa käytyä Plantsussa pistokkaiden hankinta mielessäni. Plantsun pistokasvalikoima oli aika hyvä, vaikka pistokkaat olivat jo pari viikkoa sitten tulleet myyntiin ja sitä kautta parhaimmat oli varmasti jo valikoitu päältä. Verenpisaroiden ja petunioiden pistokkaita oli eniten jäljellä, kun puolestaan pelargonioista oli vain huonoimmat jäljellä. Kasvava pelargoni-innostus lienee syynä. Olisin voinut muutaman pelargonin pistokkaan hankkia, mutta jäljelle jääneiden pistokkaiden ollessa aika raaskuja päädyin muihin pistokkaisiin.

Pari valkoisen, kerrotun petunian pistokasta ja pari verenpisaraa tulin hankkineeksi. Aiemmin en olekaan kesäkukkien pistokkaita ostanut, joten saapa nähdä päättyykö tämä kokeiluni rehevien ja kukkivien kesäkukkien saamiseen vai munaanko näiden kanssa jotenkin. Toivon ensimmäistä vaihtoehtoa;)

   

 

Syksyllä varaston ikkunalle ruukkuun istuttamani ja pari viikkoa sitten sisälle tuomani punaiset Apeldoorn-tulppaanit ovat avanneet nuppunsa. Kukat ovat vahvan punaiset mustalla keskustalla. Joku voisi sanoa, että jouluiset, mutta minä sanon, että keväiset.

  

  

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille, ja rentouttavaa lomaa niille, joilla alkaa hiihtoloma huomenna!

37 kommenttia:

 1. Senny arvaa, että pelarkooniat viärähän ensi. Niitä mäki olisin voinu muutaman ottaa, mutta ku en oo päässy plantsulla käymähän, nii son ny jo myähäästä. Ei tartte ainakaa niiren takia mennä. Petuniat näyttäävät topakoolta. Hyvi onnistuu sun omat ruukkuhyätämiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petunioita ja verenpisaroita oli vielä tosiaan hyvin jäljellä. Pelargonioista oli kyllä hyväkuntoisia isompia, jo kukkivia taimia myynnissä muutamaakin sorttia. Olivat mielestäni vain aika tyriitä (10e/ kpl), joten jätin ostamatta, vaikka osa olikin kauniin kirjavalehtisiä.

   Poista
 2. Pirteän värisiä tulppaaneja, kevättä ihan selvästi edustavat! Pitäisikin käydä talvetushuoneessa katsomassa, mitä syksyllä ruukkuihin istuttamilleni poisto-sipuleille kuuluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivasti piristävät itse hyödetyt sipulikukat kevättalven päiviä. Käyhän kurkkaamassa, mitä omillesi kuuluu.

   Poista
 3. Muutama pelakuu pitää minunkin hankkia, talven yli ei selvinnyt kuin kaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmin paikka pelargonimenetyksiesi kanssa. Toivottavasti löydät hyviä pelargonin pistokkaita:)

   Poista
 4. Ihanaa vihreyttä ja kukkaloistoa! <3
  Minä tykästyin viime kesänä kerrottuihin petunioihin. Topakoita taimia tosiaan! Tuliko niiden mukana ohjeet latvomisesta?
  Valoisaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! :)
   Kerrotut petuniat ovat upeita. Hyviä ja topakoita taimia oli niistä tarjolla muutamassakin värivaihtoehdossa. Latvomisohjeita ei mukana tullut, mutta luotan netin ohjeisiin niiden latvomisessa:)

   Poista
 5. Upean vehreät taimet ja tulppaanit. Nämä kuvat rohkaisevat pistokkaiden kasvatukseen, joka on minusta ollut vähän epävarmaa. Ehkäpä lankean jonkun vehreyden edessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkaistu sinäkin vain kasvattamaan kesäkukkia pistokkaista. Terhakoiden pistokastaimien pitäisi kasvaa nopeammin kukkimisikään verrattuna siemenkylvöihin:)

   Poista
 6. Terhakoita pistokkaita! Pelakuut ovat nyt pop, joten menevät nopeasti kaupaksi. Itsekin olen alkanut niihin innostua enemmän ja enemmän ja muutaman pistokkaan vois hankkia, jos jostain sattuu löytymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelargonioista on tosiaan tullut todella suosittuja. Itse en ole (ainakaan vielä) sen kummemmin niihin hurahtanut. Hienoja ne ovat kyllä, varsinkin kirjavalehtiset:)

   Poista
 7. Hyvännäköisiä pikkutaimia, toivottavasti kasvatus onnistuu hienosti! :) Minunkin pitäisi vielä käydä muutama verenpisaran taimi hankkimassa, mutta viimeksi niistä oli vain todella heikko valikoima esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnen toivotuksista kasvatuksiin! :)
   Käyhän hankkimassa verenpisaran pistokkaita. Ainakin Vaasan Plantagenissa oli yllättävän hyvä verenpisaravalikoima:)

   Poista
 8. Topakoita taimia. Varmasti kasvavat ja kukkivat hyvin. Itse en ole koskaan ostanut pistokkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole aiemmin pistokkaita ostanut, mutta päätin tänä keväänä kokeilla niiden kasvatusta. Toivon mukaan kukkivat hyvin kesällä. :)

   Poista
 9. Terhakoita taimia onnea istutukseen ja kyllä varmasti hyvin kasvavatkin :)

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Niin ovat. Toivottavasti saan niistä hyvännäköiset ja kukkivat kasvit kasvatettua.

   Poista
 11. Minä olen useana vuonna ostanut Plantsun pistokkaita ja olen ollut niiden laatuun todella tyytyväinen. Tänäkin vuonna hain muutaman pelargonin pistokkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinulla on hyviä kokemuksia (Plantsun) pistokkaiden kasvatuksesta. Pelargonin pstokkaita olisin minäkin tosiaan voinut muutaman hankkia, mutta olin vähän liian myöhään likkeellä niiden kannalta.

   Poista
 12. Löysit komeita pistokkaita, harmi ettet kerinnyt pekakuiden kimppuun. Niitä minäkin metsästän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sinulla on parempi tuuri pelargonin pistokkaiden metsästämisessä. :)

   Poista
 13. Hyvältä näyttävät pistokkaat ja pirteän väriset Apeldoornit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Apeldoornit ovat kyllä pirteän värisiä ja mukavan kestäviä kukkijoita puutarhassa verrattuna moniin jalostetumpiin tulppuihin.

   Poista
 14. Hei! Kiitos osanotosta ja lukijapalstalle tulosta. Lueskelin tuossa sinun kuin muidenkin siemenviljelystä. En ole vielä laittanut mitään. Johtuen myös siitä, että edelleen odottelen tomaattimökin valmistumista ja huonetilani ovat aika kehnoja viljelyyn. Mutta samettiruusut täytyy laittaa nyt itämään. Ne ovat minulle tärkeitä. Usein laitan niitä ruusunjuurille kasvamaan, ainakin pienempien. Ne estävät joidenkin ilkeyksien ilmestymistä. Hyvää kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samettikukat kuuluvat minunkin lempi kesäkukkiin. Ne ovat helppoja kasvattaa siemenestä. Ainoa harmi on se, että etanat tykkäävät syödä niiden lehtiä. Sateisena viime kesänä etanat söivät pari tainta henkihieveriin. :(

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Kiitos, nyt tulput ovat jo ohikukkineita. Niin äkkiä kuihtuvat lämpimässä sisätiloissa.

   Poista
 16. Voi ihanaa....tuo apeldoorn on ihan mahtava, minunkin lempparini. Nuo pistokkaat on kiva kevätjuttu, minäkin ostin yhden pelargonin. Osa niistä on kyllä melkoisen huonon näköisiä, harmi vain. Uskon, että sinun viherhyppysilläsi upeat kesäkukat onnistuvat varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apeldoorn on mielestäni vain se ainoa oikea tulppaani. ;)
   Toivotan onnea sinunkin pelargonillesi ja muillekin kasvatuksillesi. :)

   Poista
 17. Kauniin raikkaan väriset tulppaanit! Kaikkea ihanaa olet löytänyt Plantsusta. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 18. Hei taas! Kiitos kommentistasi. Mihin vuorokaudenaikaan näit liito-oravan ja mitä se oli tekemässä? :)
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukulaisten mökillä vieraillessa, olisko ollut ilta kymmenen-yhdentoista aikoihin näin sen. Kurre liisi hämärässä monta metriä ja lätkäytti itsensä koivun runkoa vasten parin metrin päähän minusta. Olisikohan sillä ollut pesä kyseisessä puussa.
   Samaa sinulle. :)

   Poista
  2. Oi, noin lähelle! :)
   Liitely on kyllä hauskaa katsottavaa. Minä luulin ensin kauempaa että kyseessä on jokin lintu, mutta sitten huomasin että se laskeutuu rungolle kuin orava. :)

   Poista