sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Satoa, no tuliko sitä?

Ennätysviileästä ja sateisesta kesästä huolimatta tämän vuoden sato on ollut ihan hyvä. Omenat, luumut ja päärynät kypsyvät parhaillaan. Kirsikat, marjatuomipihlajan marjat sekä muutamat pensasmustikat menivät lintujen suihin, mutta suotakoon se niille, mitäs en jaksanut suojata marjoja niiltä. Mansikkoihin tuli harmaahome alkukesästä ja suurin osa raakileista homehtui, syynä tähän oli luultavasti sateinen sää, mutta myös liian tiivis kasvusto joka pitäisi harventaa tänä syksynä.
Pirja omena

Aunen päärynä

Tomaattejakin on saanut loppujen lopuksi syödä muutamankin kourallisen sekä vuoden erikoisuus ja positiivinen yllätys oli sitruunakurkku, joka kypsytti ensimmäisen satonsa elokuun alussa ja nyt on kypsymässä toinen satsi, tosin hieman vaatimattomampi. Kasvimaalla satoa tuli kesäkurpitsoista, talvikurpitsoista, kuukausimansikoista ja lehtikaalesta, porkkanoiden nostoa vielä odottelen jos kasvaisivat vielä.

Kreikkalainen pihvitomaatti,
se on ulkona hiekkaviljelyssä muiden tomaattien kanssa, jotka eivät mahtuneet kasvihuoneeseen.

Kirsikkatomaatteja


Pihvitomaatti Tomimaru mucho
Sitruunakurkun raakileita


Ensimmäinen kasvattamani kurpitsa, öljysiemenkurpitsa tarkemmin.
Ei sillä nyt mihinkään kisoihin kannata lähteä, mutta kelpaa minulle

Sateinen sää kesällä vaikutti myös koristekasveihin, mm. liljoihin joihin iski harmaahome ja suurin osa kukista olivat ruskeita ja täplikkäitä, mutta jospa ensi vuonna taas kukkisivat yhtä komeasti kuin edellisinä kesinä. Onneksi homeelta säästyivät puuliljat, joiden sipulit ostin pari vuotta sitten puutarhamessuilta.
PuuliljojaEi kommentteja:

Lähetä kommentti