torstai 8. kesäkuuta 2017

Kesäkuun alun puutarha


Pitkästä aikaa palaan tänne blogiin, kun kesäkin on kesäkuun myötä vihdoin saapunut puutarhaan. Huhtikuu meni lumisateessa kevättä odotellessa. Toukokuu alkoi myös viileänä, mutta loppua kohti ilmat paranivat ja kasvu alkoi. Touko-kesäkuun vaihteessa ovat puutarhahommat vasta lähteneet kunnolla käyntiin.

Kovin paljon puutarhahommia ei kevään aikana kaikenlaisten kiireiden takia ole tullut tehtyä perus lannoitusten, kalkitusten ja perennapenkkien siivoamisten lisäksi. Voi olla, että kevään viileä sääkin hillitsi puutarhailuintoa. Kuvaillakaan en ole hirveästi ehtinyt/jaksanut.

Sisällä taimikasvatukset ovat sujuneet hyvin. Toissapäivänä suurin osa kasvattamistani kesäkukista pääsi pihalle, samoin tomaatit kasvihuoneisiin. Kyllä, luit oikein, kasvihuoneisiin. Minulla on nykyään nimittäin kaksi kasvihuonetta. Saanko siis esitellä Biltemasta muutamalla kympillä hankkimani "lisäkasvarin", jonka hankin, koska vanha kasvari ei riitä kaikille kasvattamilleni tomaatin taimille. ;)

Ei se mikään kaunistus ole, mutta käytännöllinen ja juuri sitä tarvitsin.

Tässä vähän kuvia, minkälaisia taimia olen saanut kasvatettua. Kukinta on tietenkin vasta aluillaan. Ensimmäisenä kerrottukukkaiset ahkeraliisat: toiset enemmän kerrottuja, toiset vähemmän.
Musta petunia (puiden siitepöly näkyy näiden kukissa vähän häiritsevästi)

Petunia "Purple Pirouette" (kuva vääristää väriä, kukka oikeasti tummemman lila)

Keijunmekon ensimmäinen kukka

Tomaateissa on jo ensimmäiset raakileet.
Jos lämpöä riittäisi, saisikohan omia juhannustomaatteja?

Kirsikkapuut ovat aloittaneet kukinnan tavallista myöhemmin tänä vuonna ja niiden paras kukinta on nyt meneillään puutarhassa. Muitakin kukkijoita puutarhasta löytyy.Tämä valkoinen liljatulppaani ei suostu seisomaan tanakasti pystyssä

Kirjopikarililjan ruutukuvioisia kelloja

Joku kasvitieteellinen tulppaani (sekoituksesta)

Vanhaa perua oleva torvinarsissi

Kulleron kullankeltaiset kukkapallot

Tämän papukaijatulppaanisekoituksen värimaailma ei sovi harmoniasta nauttiville ;)

Nyt on minulla alkanut kesäloma, joten enköhän taas pääse puutarhahommien makuun, mikä tarkoittaa - toivon mukaan - hieman useammin postauksia tänne blogiinkin.

Lämpimiä ja puutarhapuuhien täyteisiä kesäpäiviä kaikille! 🌳🥀🌞

23 kommenttia:

 1. Upean onnistuneet kasvatukset, kun nyt jo kukkii ja on raakileita. Ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin varautunut, että vasta heinäkuussa näen itse kasvatettujen kesäkukkien kukkivan. Mukavan nopeasti ovat kasvaneet loppujen lopuksi.
   Kiitos! Toivottavasti loppu kesä olisi yhtä lämmin kuin tämä alku. :)

   Poista
 2. Ei tänne blogimaailmaan meinaa muuten ehtiä kuin yön tunneista nipistämällä, päivät/ illat kuluu kyllä tiivisti pihalla. Ajatella, noin upeat raakileet jo tomaateissa, minulla vasta ensimmäinen ahkeraliisa avasi kukkansa, tomaateissa ei edes nuppuja näy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sinunkin tomaatteihisi tulee pian ensimmäiset kukat ja raakileet. :)

   Poista
 3. Komeita tomaatin raakileita minäkin ihastelen.
  Kaunista kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko. Ylättävän nopeasti kasvoivat nuo siemenkasvatukseni kukkiviksi taimiksi. :)

   Poista
 4. Tomaateissa jo raakileet ja itse kasvatetut kukat kukkivat. Olet kyllä aikamoinen viherpeukalo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista Between! Kesäkukkien kasvattaminen siemenestä on yllättävän helppoa. Suosittelen kokeilemaan. :)

   Poista
 5. Minä olen pari kertaa yrittänyt kasvattaa kerrottukukkaista ahkeraliisaa, mutta en ole saanut siemeniä itämään. Yksinkertaisia olen kasvattanut ja onnistunut. Viime talvena onnistuin talvettamaan kaupasta ostetun ruusuliisan. Hienosti olet onnistunut siemenkasvatuksissasi ja upeita tulppaaneja kasvaa pihallasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettet ole onnistunut kerrottukukkaisten ahkeraliisojen kasvatuksessa. Kiitos kehuista Kaupunkilaistyttö. :)

   Poista
 6. Ihanan näköistä. Sinulla on aina niin hienot taimikasvatukset! Kerrottukukkaiset liisukat ovat tosi söpösiä. Hyvää kesälomaa sinulle toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia. Toivottavasti nämä hyvät säät jatkuvat, niin pääsee lomalla olemaan mahdollisimman paljon ulkona, tarkemmin puutarhassa. ;)

   Poista
 7. Mukavaa lomaa! Hyvin on kasvu vauhdissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää! Sade ja lämpö ovat saaneet puutarhan ja taimet rehevöitymään silmissä.

   Poista
 8. Olet varsinainen taituri kasvattamaan kesäkukkia siemenestä - nyt ovat jo kukassa! Ja tomaatti - siis nyt jo raakileita - mitä kaikkea ehtiikään tapahtua siellä, kun oikein kesä alkaa! Hyvää kesälomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista Pirkko! Kesäkukkia ensi kertaa kunnolla kasvattelen tänä vuonna ja todellakin yllätyin, kuinka helposti ne kasvavat kukkiviksi. Kaikissa tomaatin taimissani ei sentään raakileita ole, vain muutamassa aikaisimmassa. :)

   Poista
 9. Aikaisin on tomaatissa jo raakileet, hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lajike, jossa on raakileita on vieläpä lempilajikkeeni Sungold. Muissa lajikkeissa ei vielä sentään raakileita ole. :)

   Poista